Wednesday 26 October 2016

Πλοήγηση στο περιβάλλον του μαθήματος – Δραστηριότητες γνωριμίας

Βήμα 1: Αφού συνδεθούμε στο Moodle  (με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης), αναζητούμε από τα Διαθέσιμα Μαθήματα το μάθημα: Ψηφιακή Αφήγηση – Ένα πολυδιάστατο εργαλείο μάθησης και κάνουμε κλικ πάνω του.
Βήμα 2: Βρισκόμαστε πλέον στην τάξη μας, στον χώρο του μαθήματος. Αρχικά μπορείτε να δείτε κάποια από τα μέρη του μαθήματος (Περιγραφή του σεμιναρίου, Εισαγωγή στην ψηφιακή αφήγηση) και 2 από τους χώρους συζητήσεων (Forum), τη Συζήτηση για γενικά θέματα και τη Βοήθεια.  Μπαίνουμε κάνοντας κλικ στις αντίστοιχες εικόνες.

Μέχρι την πρώτη δια ζώσης συνάντηση εκμεταλλευτείτε το διάστημα για να εξοικειωθείτε με το περιβάλλον, να διαβάσετε από το διαθέσιμο υλικό, να ενημερώσετε το προφίλ σας, να διαβάσετε τα προφίλ των άλλων επιμορφούμενων και να εκτελέσετε τις παρακάτω δραστηριότητες.

Δραστηριότητες γνωριμίας

  1. Στο forum Συζήτηση για γενικά θέματα ξεκινήστε ένα νέο θέμα συζήτησης και γράψτε μερικές πληροφορίες για εσάς. Π.χ. το σχολείο που εργάζεστε, την ειδικότητά σας, τα μαθήματα που διδάσκετε, την εμπειρία σας από εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με νέες τεχνολογίες, κάποια ενδιαφέροντά σας που πιθανόν να σχετίζονται με το περιεχόμενο του σεμιναρίου.
  2. Απαντήστε σε τουλάχιστον άλλους 3 συμμετέχοντες του μαθήματος εστιάζοντας σε κάτι κοινό που διαπιστώνετε ή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ασχολούνται/ασχολήθηκαν (π.χ. εκπονήσατε παρόμοιο πρόγραμμα, δυσκολίες, οφέλη, συμβουλές).

No comments:

Post a Comment