Thursday 6 October 2016

Οδηγίες σύνδεσης στο Moodle – Ενημέρωση προφίλ

Βήμα 1: Πληκτρολογούμε στη γραμμή διευθύνσεων του φυλλομετρητή ict4all.gr
Βήμα 2: Βρισκόμαστε στην ιστοσελίδα του ICT4ALL. Κάτω αριστερά στο πλαίσιο Είσοδος  συμπληρώνουμε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης (Σας έχει σταλεί με email από τον Χρήστο Πάππο). Κλικ στο Είσοδος.
Βήμα 3: Μετά την πρώτη είσοδο θα σας ζητηθεί να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης με έναν δικής σας επιλογής. Διαλέξτε κάποιον που σίγουρα θα θυμάστε, με προϋπόθεση να έχει 8 χαρακτήρες τουλάχιστον, και καλό είναι να τον σημειώσετε κάπου. Κλικ στο Αποθήκευση αλλαγών.

Ενημέρωση προφίλ
Το περιβάλλον, κατά την πρώτη μας είσοδο, μας οδηγεί αυτόματα σε μια καρτέλα όπου φαίνεται η «μαθητική» μας ταυτότητα (Επισκόπηση του προφίλ) την οποία πρέπει να ενημερώσουμε με πληροφορίες  και οπωσδήποτε μια δική μας φωτογραφία.
Βήμα 1: Το περιβάλλον του Moodle έχει στα αριστερά μια σταθερή γαλάζια στήλη χωρισμένη σε 2 με γενικούς τίτλους: Πλοήγηση και Διαχείριση. Στη Διαχείριση κάνουμε κλικ στο Ρυθμίσεις προφίλ και κατόπιν στο Επεξεργασία του προφίλ.
Βήμα 2: Συμπληρώνουμε/διορθώνουμε τα πραγματικά μας στοιχεία όπου χρειάζεται.
Βήμα 3: Στο πλαίσιο κάτω από την Περιγραφή γράφουμε λίγα λόγια για εμάς ώστε οι επιμορφωτές  και οι άλλοι επιμορφούμενοι να μπορούν να μας γνωρίσουν καλύτερα.
Βήμα 4: Κλικ στο Εικόνα χρήστη. Το γαλάζιο βέλος μας δείχνει ότι εδώ μπορούμε να τοποθετήσουμε την φωτογραφία μας (μέγεθος ως 10ΜΒ) με drag and drop (σέρνω κι αφήνω).

Για να αποθηκευτούν οι αλλαγές που κάνουμε στην επεξεργασία του προφίλ, κάνουμε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία του προφίλ, που βρίσκεται κάτω, στο τέλος της σελίδας.

No comments:

Post a Comment