Sunday 6 November 2016

Ενότητα 2: Δημιουργία ψηφιακού κόμικ στο Storyboardthat

Αφού ολοκληρώσαμε την εγγραφή μας στο Storyboardthat, μπορούμε να ξεκινήσουμε τη δική μας ιστορία επιλέγοντας Create a Storyboard.
Η δωρεάν έκδοση επιτρέπει τη δημιουργία μέχρι 2 ιστοριών κάθε εβδομάδα και προσφέρει την επιλογή 3 ή 6 κελιών.
Το περιβάλλον έχει μεγάλη ποικιλία από σκηνικά, χαρακτήρες, αντικείμενα, κτλ. τα οποία επιδέχονται αλλαγές ώστε να τα προσαρμόζουμε στο σενάριο της ιστορίας μας.

Βασική συμβουλή: Κάνουμε αποθήκευση της δουλειάς μας ανά διαστήματα και συνεχίζουμε την επεξεργασία. Ειδικά για μια καινούρια ιστορία (storyboard) το λογισμικό μας κάνει μια υπενθύμιση ώστε να ακολουθήσουμε τα βήματα αποθήκευσης.

Βήμα 1: Κάτω δεξιά κάνουμε Save στο εικονίδιο με τη δισκέτα (τη θυμόμαστε ακόμη!)
Βήμα 2: Μας ζητά να δώσουμε τίτλο και προαιρετικά μια σύντομη περιγραφή. Αν δεν έχουμε καταλήξει στον επιθυμητό τίτλο δεν πειράζει, μπορούμε να τον αλλάξουμε αργότερα. Αποθηκεύουμε κάνοντας κλικ στο Save Storyboard.

Βήμα 3: Κάθε φορά που επανερχόμαστε για να δουλέψουμε την ιστορία μας επιλέγουμε Edit. Θα την αναζητήσουμε από το MY ACCOUNT  και κατόπιν στο My Storyboards.

Βήμα 4: Για αποθήκευση διαλέγουμε Save και κατόπιν Save & Continue, αν θέλουμε να συνεχίσουμε άμεσα την επεξεργασία της ιστορίας μας, ή Save & Exit αν νομίζουμε ότι δουλέψαμε αρκετά. 

No comments:

Post a Comment