Sunday 6 November 2016

Δημοσίευση στο Padlet

Ψηφιακή ιστορία στο Storyboardthat:

Αφού διαλέξουμε την ιστορία που θέλουμε να μοιραστούμε, κάνουμε κλικ στο λινκ του φυλλομετρητή και το αντιγράφουμε.
Σε νέα καρτέλα ανοίγουμε το Padlet του σεμιναρίου και κάνουμε κλικ στο κόκκινο κουμπί/σταυρό κάτω δεξιά.

Δημιουργείται ένα πλαίσιο όπου δίνουμε τίτλο (title) μαζί με το όνομά μας και κάποιες σκέψεις μας (Write something…) για την ιστορία που θέλουμε να μοιραστούμε με την ομάδα. Λίγο πιο κάτω φαίνονται 5 εικονίδια (μικρόφωνο, κάμερα κτλ.) Κάνουμε κλικ πάνω τους και, όντας υπογραμμισμένη η επιλογή LINK FROM WEB, επικολλούμε το λινκ της ιστορίας μας και κλικ στο Υποβολή (Submit). Περιμένουμε λιγάκι κι επιβεβαιώνουμε με ΟΚ.


Συμβουλή: Περισσότερες δυνατότητες του Padlet θα δούμε στην 4η εβδομάδα. Προς το παρόν, δημιουργήστε την ανάρτησή σας και διορθώστε την αν χρειάζεται, κάνοντας κλικ στο πράσινο μολυβάκι που εμφανίζεται πάνω δεξιά, όταν μεταφέρουμε τον κέρσορα πάνω από την ανάρτησή μας.


Ψηφιακή ιστορία στο Utellstory:

Όταν η ψηφιακή μας ιστορία έχει δημοσιευτεί (publish), δημόσια ή ιδιωτικά, κάνουμε κλικ στο Share, και από το νέο παράθυρο, ειδικά για δημοσίευση στο Padlet, επιλέγουμε το πρώτο από τα 3 λινκς που εμφανίζονται (URL Link), αντιγραφή και επικόλληση σε νέα ανάρτηση στο Padlet όπως περιγράφεται πιο πάνω.


Ψηφιακή ιστορία στο Storybird:

Αφού συνδεθούμε στο λογαριασμό μας στο Storybird, πάνω αριστερά εντοπίζουμε τη λέξη YOU. Κάνοντας κλικ πάνω της εμφανίζεται ένα υπομενού και διαλέγουμε το Your Stuff για να δούμε τις ιστορίες που δημιουργήσαμε. Κάνουμε κλικ στον τίτλο της ιστορίας μας για να τη δούμε μόνη της. Στο κάτω μέρος της εμφανίζεται το γνωστό σύμβολο Share.

Με το νέο κλικ έχουμε την επιλογή να μοιραστούμε την ιστορία με email ή με λινκ. Διαλέγουμε το Share link κάνοντας κλικ πάνω του, αντιγραφή και επικόλληση στο χώρο του Padlet με το γνωστό τρόπο.

Ψηφιακή ιστορία στο Padlet:


Για να δημοσιεύσουμε το padlet της ομάδας στο Padlet του σεμιναρίου, απλά αντιγράφουμε το λινκ του και το επικολούμε με το γνωστό τρόπο :-)

No comments:

Post a Comment