Friday 11 November 2016

Ενότητα 2: Δημιουργία μιας ψηφιακής ιστορίας στο Utellstory

Βήμα 1: Αφού ολοκληρώσαμε την εγγραφή μας στο Utellstory, από την επιλογή Tell Story μπορούμε να ξεκινήσουμε τη δημιουργία μιας νέας ιστορίας.
Το λογισμικό μας δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσουμε εικόνες ή δικές μας φωτογραφίες (slides), στη συνέχεια να αλλάξουμε τη σειρά των εικόνων (Arrange Slide Order), να προσθέσουμε κείμενο ή να αλλάξουμε κάποια εικόνα (Edit slide), να προσθέσουμε ήχο MP3 (ως 3ΜΒ) ή να ηχογραφήσουμε τη φωνή μας από την επιλογή Slide Audio.
Αν δεν έχουμε μικρόφωνο στον υπολογιστή μπορούμε να κάνουμε ηχογράφηση με άλλο ψηφιακό μέσο (π.χ. smartphone), αρκεί το αρχείο μας να είναι MP3, και κατόπιν να το ανεβάσουμε από το slide audio ή το background audio (ως 6MB).

Βήμα 2: Αφού πειραματιστούμε με τις υπόλοιπες επιλογές διαμόρφωσης της ιστορίας μας μπορούμε να την αποθηκεύσουμε (save), να δούμε αν  μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα (preview) και να προχωρήσουμε στη δημοσίευση (Publish). Θα χρειαστεί να δώσουμε τίτλο και να διαλέξουμε σε ποια κατηγορία θεωρούμε ότι ανήκει η ιστορία μας.

Κατά τη δημοσίευση μπορούμε να επιλέξουμε αν η ιστορία μας θα είναι δημόσια στην κοινότητα των μελών του Utellstory ή ιδιωτική (Public share, private share). Μπορούμε να επανέλθουμε και να αλλάξουμε την ιστορία μας όσες φορές θέλουμε αλλά και να αναζητήσουμε ιδέες βλέποντας τις δημόσιες ιστορίες της κοινότητας επιλέγοντας από τις κατηγορίες stories, most recent και history και τις υποκατηγορίες τους.

No comments:

Post a Comment