Friday 25 November 2016

Ενότητα 4: Δημιουργία λογαριασμού στο Padlet

Βήμα 1: Πληκτρολογούμε στη γραμμή διευθύνσεων του φυλλομετρητή padlet.com
Βήμα 2: Στη σελίδα που εμφανίζεται εντοπίζουμε στη μέση τη φράση  Sign up (Εγγραφείτε). Το λογισμικό, από αυτό ακόμη το βήμα επιτρέπει την επιλογή γλώσσας στο κάτω μέρος της σελίδας και μπορούμε να αλλάξουμε τη γλώσσα της σελίδας σε ελληνικά, αν δεν είναι ήδη. Κάνετε κλικ στο «Εγγραφείτε».
Βήμα 3: Παρέχονται 3 τρόποι σύνδεσης, μέσω Google, μέσω Facebook και με email. Διαλέγετε όποιον τρόπο θέλετε. Αφού κάνατε εγγραφή (προσωπικά προτιμώ τη διαδικασία με email & password), το λογισμικό μας προσφέρει μια σύντομη περιήγηση και ρωτά πού χρησιμοποιούμε το Padlet (Αρχική – school- office).
Όποια επιλογή κι αν κάνουμε η συνέχεια είναι ίδια. Κλικ στο Αρχική, κατόπιν στα NEXT: HOW TO USE, NEXT: HOW TO SHARE, NEXT: HOW TO POST (όπου πολύ σύντομα παρουσιάζονται κάποια βήματα χειρισμού). Στο NEXT: COMPLETE YOUR PROFILE προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε μια φωτογραφία για το άβαταρ μας, το όνομά μας και μια φράση για εμάς, μπορούμε όμως να προσπεράσουμε και να επανέλθουμε αργότερα.
NEXT: INVITE OTHERS (πάλι προαιρετικά ως 3 emails) και τέλος FINAL STEP: ADD SUPERPOWERS τα οποία παρέχονται με συνδρομή. Εμείς κάνουμε κλικ στο UPGRADE LATER. Το λογισμικό μας υποδέχεται με μια παιχνιδιάρικη σελίδα και πλέον ζητάμε να πάμε στην αρχική σελίδα με το TAKE ME HOME.
Βήμα 4: Έστω ότι αποσυνδεθήκαμε από το Padlet. Την πρώτη φορά που  θα ξανασυνδεθούμε, θα μας ρωτήσει αν είμαστε εκπαιδευτικοί. Μια που είμαστε περήφανοι για το επάγγελμά μας ας επιλέξουμε Yes, I’m a teacher.

No comments:

Post a Comment