Friday 25 November 2016

Ενότητα 4: Δημιουργία ενός padlet στο λογισμικό Padlet

Η ονομασία Padlet χρησιμοποιείται ως ονομασία για το λογισμικό αλλά και για κάθε νέο πίνακα ανακοινώσεων /poster που δημιουργούμε μέσα στον λογαριασμό μας. Έτσι, όταν έχουμε συνδεθεί, η ροζ επιλογή Νέο padlet (πάνω δεξιά) σημαίνει τη δημιουργία ενός καινούριου πίνακα ανακοινώσεων/poster μέσα στον λογαριασμό μας κι όχι τη δημιουργία νέου λογαριασμού. Στο εξής, κάθε πίνακα ανακοινώσεων/poster θα τον ονομάζουμε padlet.

Καλό είναι να ξεκινήσουμε με ένα ατομικό padlet για να εξοικειωθούμε με τις δυνατότητές του και τον τρόπο χειρισμού και ρυθμίσεων, κάτι σαν πρόχειρο δηλαδή. Στη συνέχεια δημιουργούμε το επόμενο όπου θα προσθέσουμε συνεργάτες.

Βήμα 1: Κλικ στο Νέο padlet. Το κενό (χωρίς αναρτήσεις) padlet που βλέπουμε έχει ένα τυχαίο φόντο και πάνω αριστερά βλέπουμε μια τυχαία φράση με σκούρα γράμματα ως όνομα και από κάτω της μια πιο διακριτική τυχαία φράση ως περιγραφή του padlet. Προχωρούμε στην αλλαγή τους.
Βήμα 2: Με τη δημιουργία του νέου padlet συνήθως ανοίγει αυτόματα στα δεξιά ο πίνακας ελέγχου. Αλλιώς τον εντοπίζουμε πάνω δεξιά ως εικονίδιο με σχήμα γρανάζι και κάνουμε κλικ. Αυτό είναι το κέντρο ελέγχου όλων των ρυθμίσεων. Εδώ μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στον τίτλο, την περιγραφή, τη διάταξη των αναρτήσεων (πώς θα τοποθετούνται οι αναρτήσεις του padlet στην επιφάνειά του), την ταπετσαρία (για περισσότερες επιλογές ή να ανεβάσουμε δική μας εικόνα για φόντο, κλικ στο MORE), και το εικονίδιο δίπλα στον τίτλο (icon).
Βήμα 3: Στη Διεύθυνση εμφανίζεται ένας τυχαίος συνδυασμός συμβόλων. Είναι σημαντικό να τον αντικαταστήσουμε με μια λέξη σε λατινική γραφή σχετική με το θέμα του padlet μας γιατί με αυτήν θα συμπληρωθεί το λινκ με το οποίο θα δημοσιευτεί το padlet μας στο διαδίκτυο. Στο συνεργατικό padlet του σεμιναρίου μας, έχω δώσει την ονομασία storytellingtools.
Βήμα 4: Κλικ στο ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ και CLOSE. 

No comments:

Post a Comment