Friday 25 November 2016

Ενότητα 4: Δημιουργία συνεργατικής ψηφιακής αφήγησης στο Padlet

Βήμα 1: Δεξιά από το γρανάζι κάνουμε κλικ στις 3 κουκίδες (…). Κλικ στο +Invite people. Στην καρτέλα που εμφανίζεται ορίζουμε την ιδιωτικότητα του padlet μας. Στην επιλογή Those with access και δεξιά της, από το τριγωνάκι, διαλέγουμε τι δυνατότητες επιτρέπουμε να έχει το άτομο που καλούμε να έχει πρόσβαση (ξέρει δηλαδή το λινκ) στο padlet μας.
Πιο κάτω στο Add contributors θα πρέπει να προσκαλέσουμε τα μέλη της ομάδας μας γράφοντας το email ή το username του καθένα και να ορίσουμε τι δυνατότητες τους δίνουμε ως συνεργάτες στο padlet.
Βήμα 2: Τελευταίο αλλά σημαντικό: Moderation. Ενεργοποιώντας την επιλογή (να γίνει κίτρινο κυκλάκι) ο διαχειριστής ελέγχει κι αποφασίζει αν μια ανάρτηση που έκανε κάποιος επισκέπτης θα δημοσιευτεί ή όχι στο padlet. Αυτό σημαίνει ότι ο διαχειριστής θα λαμβάνει σχετική ειδοποίηση στο email του.
Βήμα 3: ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ και CLOSE.

Οι συνεργάτες (contributors) θα λάβουν αυτοματοποιημένο ενημερωτικό email για να γίνουν συνεργάτες και στη συνέχεια θα μπορούν να ξεκινήσουν τη συνεργατική αφήγηση. Καλή συνεργασία!

No comments:

Post a Comment